Kiraz ağacı kuruması

Kiraz ağaçı kuruması genel olarak sıkça karşılaştığımız bir hastalık çeşitidir.
Kiraz ağaçlarında kuruma sorunu artık tarihe karıştı.Ağaçlarda kuruma sorunu artık olma makta ve gün geçtikcede
meyve kalitesinde artış sağlanmaktadır.Raf ömrü daha uzun arazinizdeki Kirazlar daha fazla ve kaliteli olmaya başlamıştır.

Peki nasıl bir uygula yaparak Kiraz ağacı kuruması önlerin

Öncelikle Kiraz ağacınızın sorununu baz alalım.Ağacınızda gözle gördüğünüz

Dal kuruması,
Dip kuruması,İrileşme sorunu,Ballılık hastalığı,Dal kanseri,Kök boğazı kuruması,Uç kuruma,Gövde kuruması,Yaprak sararması,sararganlık,Göz yapmama

gibi hastalıklar var ise ağacınız gün geçtikçe erimeye ve verimsiz mahsul alımı sağlayacak demektir.
Bu tip hastalıkların sonunda ağacınızı kaybetmeye kadar gider.Bu sorunun oluşmaması için 100 de 100 Gübre kullanarak ağacınız tekrardan canlanır ve yaprakları yeşillenmeye başlar.Kiraz ağacının kuruma sorununu ortadan kaldıran 100 de 100 gübre kullanımı bir o kadar basit ve kolaydır.
Kuruyan ağaçlarda ağaç başı 1.5 kg lık bir uygulama yaparak bu sorun ortalama 6 hafta ile 8 hafta arasında gözle görülür bir fark yaratır ve ağaç tekrardan canlanır yeşerme başlar.Neredeyse kesilecek bir ağaç tekrardan hayat bulur.

100 de 100 Gübre Kiraz ağaçlarında nasıl uygulanır

Ağacın gövde yapısı ortada kalacak şekilde bir daire çiziniz.Akabinde 1 metre lik yuvarlak bir çember oluşturunuz.
Çember oluşturduktan sonra elle serpme işlemini gerçekleştiriniz dairenin içerisine.
Serpme işlemi bittikten sonra ise dairenin içerisine serpilen 100 de 100 gübreyi çapalanır.
Çapalama işlemi ise toprağın 5 ile 10 cm altına nüfus edecek şekilde olması gerekmektedir.Fazla çapalamanın bir zararı yoktur en az çapalama miktarı verilen ölçüdür.
Bu uygulama işlemi bittikten sonra ise sulama yapılması gerekmektedir.Sulama miktarı ise normal şekilde ağaçlarınızı nasıl sulu yorsanız aynı miktarda su verilmesi yeterlidir.
Kiraz ağacınızın kuruma sorunu bu uygulama sayesinde son bulacak ve bir sonraki yıllarda mahsulde yerim arışı ortalama %20 en az olmak koşuluyla verimli ve kaliteli ürün almaya başlanır.

Kiraz ağacı

Kiraz ağacı ilkbaharın sonuna doğru yazın gelmesiyle beraber tadındaki lezzetle
beraber safralarımıza girmektedir.Bakımı doğru yapılan kiraz ağaçlarının meyve
kalitesi,iriliği,tadı,bol kiraz vererek her ağaçtan yeteri miktarda kiraz elde edilmektedir.

Kiraz ağacı nasıl daha fazla meyve verir?

Kiraz ağacı daha fazla meyve vermesi için doğru zamanda yapılması gereken gübreleme,Hastalıklardan korunmasını
sağlamak için mineral ve toprak yapısının düzenlenerek hava alması sağlanır.
Mineral eksikliğinin giderilmesi toprağın ihtiyacı olan minerallerin toprağa geri kazandırılıp
pH değerlerinin dengelenmesini ve toprak da oluşan kireci tuzluluğu ve kilin ortadan kalmasını sağlamaktadır.
Bu uygulama sayesinde toprağın ihtiyacı olan hava ve su toprağa geri kazandırılır ve ne ekim yaparsanız yapın
bu uygulama sayesinde en az ekilen alanda % 20 ile %30 oranında verim artışı sağlar.

Kiraz ağacı hastalıkları?

Kiraz ağacında görünen hastalıklar toprak yapısının bozularak kimya sallaşan ve verimsizleşen toprakların
tekrardan verimli bir duruma gelmesiyle hayat bulur.Bunun çaresi ise 100 de 100 gübre organik mineral toprak düzenleyici
sayesinde kiraz ağacının hem mineral eksikliğini karşılamış olacaksınız hemde hastalıklardan korun masını sağlamaktadır.
Kiraz ağacında uç kuruması,Kiraz ağacında dal kuruması, Kiraz ağacında dal kanseri,Kiraz ağacında yaprak sararması,
Kiraz ağacında meyve tutumu yoksa, Kiraz ağacında kurtlanma, Kiraz ağacında kök boğazı çürümesi,Kiraz ağacında büyüme sorunu
Kiraz ağacında verim alamama gibi sorunların çözümüdür 100 de 100 gübre Organik mineral toprak düzenleyici.

Kiraz ağacına nasıl atılır?

Granür (katı) formda olan ürünümüz 100 de 100 gübre el yoluyla kiraz ağacının kök izasından itibaren yuvarlak bir daire
çizerek göz kararı bu alana ağaç başına 400 ile 500 gr arasında bir uygulama yapmanız yeterlidir.
Serperek veya fırfır makinesiyle atımı yapılan ürünümüz serpme işlemi bittikten sonra çapalama yapılır.
Toprağın 5 ile 10 cm altına nüfus edecek şekilde atımı yapılan ürünümüz toprağın altına inmesi bir nevi karışması gereklidir.
Çapalama işlemi bitiminde ise sulama imkanınız var ise bu alanın sulanması önerilir.1 hafta ile 3 hafta arasında sulanması sulama
yapıla bilir.Bu uygulama sayesinde Kiraz ağacında hastalık var ise bu sorunlar ortadan kalkacağı gibi
mahsulde verim artışını hasat zamanında görmenizde mümkündür.

Kiraz Ağacı Kurumasının Çözümleri

Kiraz son derece değerli meyvelerden birisi olduğu için kiraz ağacı hastalıkları ile mücadele etmek de bir hayli önemli olmaktadır. Eğer ağacın neden kuruduğu tespit edilebilirse bu durumda önlem almak da mümkün olacaktır. İşte bu kapsamda sizlere yazımızda birkaç önemli hususa değinecek ve neler yapmanız gerektiğini de belirteceğiz.

Kuruma Nedenleri

Kiraz ağacının kuruma nedenleri birden fazladır. Bu sebeple iyi bir şekilde analiz etmek gerekmektedir. Bu kapsamda genel olarak topraktan kaynaklı sebepler olabileceği gibi sulama gibi insan kaynaklı hatalardan ötürü de ağaçların kuruması söz konusu olabilmektedir. yanlış ilaçlama, yanlış gübreleme, aşırı sulama ya da az sulama gibi nedenlerden ötürü kuruma gerçekleşebilmektedir.
Kuruma gerçekleşir ise ağacın veriminde çok ciddi manada düşüş yaşanmaktadır. Bu durumda elde edilen rekolte düşük olacağı gibi meyvelerin büyüklükleri ve lezzeti de olumsuz yönde değişecektir.

Çözüm Yöntemleri

Eğer yanlış ilaçlama yapılıyorsa bu durumda uzman gözüyle bir inceleme yapılarak doğru ilaçlama yönteminin belirlenmesi gerekir. Hakeza sulama konusunda da kiraz ağacının yapısına uygun sulama yöntemlerinin tercih edilmesi hayati önem teşkil etmektedir.
Bir diğer sorun ise toprağın zamanla verimini kaybetmesidir ki bunda sizlerin hatası olmasa dahi toprağın mineral kaybı yaşaması söz konusu olabilmektedir. Bu durumda toprağın havalandırılması ve ölü tabakanın da değiştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca toprağa mineral yönünden zengin gübrelerin eklenmesi gerekmektedir. Böylelikle verim artacak ve hatta ağacınızın hayatı kurtulacaktır.

Hangi Gübre Nasıl Uygulanmalı?

İlk olarak toprağınızda eksik olan mineral ve vitaminlerin tespit edilmesi gerekmektedir. Ardından da bu eksikliğe göre doğru gübre seçimi gerçekleştirilmelidir.
Eğer bunu yaptıysanız daha sonra ağacınızın etrafındaki verimi düşmüş toprakları temizlemeniz ilk işiniz olmalıdır. Bunu yapmak için ise 1 metre çapındaki alanda yer alan toprakları 5-6 cm derinliğinde almanız yeterli olacaktır. Ardından da gübrenizi buradaki toprağa ekleyerek gübreleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu sayede kiraz ağacı kurumasının çözümleri arasında en etkili yöntemi uygulamış olacaksınız. Bu da ağacınızın kurtulması anlamına gelirken elde edilecek verimin de artmasını sağlayacaktır ve sizlere de ekonomik kazanç olarak dönecektir.

yüz de yüz gübre
Yüzde yüz gübre