Üzüm Bağı kuruması

Üzüm kuruması genel olarak sıkça karşılaştığımız bir hastalık çeşitidir.
Üzüm bağlarında kuruma sorunu artık tarihe karıştı. Bağlarda kuruma sorunu artık olma makta ve gün geçtikcede
Üzüm kalitesinde artış sağlanmaktadır.Raf ömrü daha uzun Bağınızdaki üzüm daha fazla ve kaliteli olmaya başlamıştır.

Peki nasıl bir uygula yaparak Üzüm Bağının kurumasını önlerim

Öncelikle Üzüm Bağının sorununu baz alalım.Bağınızda gözle gördüğünüz

Üzüm kuruması,Üzümde uç kuruma,salkım uç kuruması,Üzüm kuruması,Üzüm bağı kuruması,Üzümde güneş yanığı,Salkım kuruması,Asma salkım kuruması,Üzüm bağında salkım uzatma,Üzüm bağı salkım hastalıkları,Üzümlerde uç buruşması,Üzümde tane büyütme,Üzüm bağında potasyum eksikliği

gibi hastalıklar var ise bağınız gün geçtikce erimeye ve verimsiz mahsul alımı sağlanaçak demektir.
Bu tip hastalıkların sonunda bağınızı kaybetmeye kadar gider.Bu sorunun oluşmaması için 100 de 100 Gübre kullanarak Üzüm bağınız tekrardan canlanır ve yaprakları yeşillenmeye başlar.Üzüm bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıran 100 de 100 gübre kullanımıda bir o kadar basit ve kolaydır.
Kuruyan üzüm bağınızda 1.5 kg lık bir uygulama yaparak bu sorun ortalama 6 hafta ile 8 hafta arasında gözle görülür bir fark yaratır ve Bağ tekrardan canlanır yeşermeler başlar.Neredeyse keseceginiz bir üzüm bağını tekrardan hayat bulur.

100 de 100 Gübre Üzüm bağında nasıl uygulanır

Üzüm bağının kök bölgesine 2 karışlık bir mesafeye daire çizerek atım yapılır.
Daire oluşturduktan sonra elle serpme işlemini gerçekleştiriniz dairenin içerisine.
Serpme işlemi bittikten sonra ise dairenin içerisine serpilen 100 de 100 gübreyi çapalayınız.
Çapalama işlemi ise toprağın 5 ile 7 cm altına nüfus edecek şekilde olması gerekmektedir.Fazla çapalamanın bir zararı yoktur en az çapalama miktarı verilen ölcüdür.
Bu uygulama işlemi bittikten sonra ise sulama yapılması gerekmektedir.Sulama miktarı ise normal şekilde bağınızı nasıl sulu yorsanız aynı miktarda su verilmesi yeterlidir.
Üzüm bağının kuruma sorunu bu uygulama sayesinde son bularak ve bir sonraki yıllarda mahsulde yerim arışı ortalama %20 en az olmak koşuluyla verimli ve kaliteli ürün almaya başlanır.

Üzüm Bağı Kurumasının Çözümleri

Üzüm bağları son derece hassas olmalarıyla bilindiklerinden ötürü üzüm bağı kuruması ile karşılaşılması oldukça sık görülebilmektedir. Bu durum elde edilen verimi ciddi manada etkilemektedir. İster ticaretiyle uğraşın isterseniz de uğraşmayın bu durum can sıkıcı olacaktır. Zira meydana gelen bu olay neticesinde üzüm bağlarınız tamamen kuruyup hayatlarını yitireceklerdir.

Üzüm Bağları Neden Kurur?

Üzüm bağlarının kuruma nedenleri hayli fazladır. Hastalıklar, yanlış budama, yanlış gübreleme gibi sebepler üzüm bağlarını yakından ilgilendirmektedir. İşte sizler de bir bağ sahibi iseniz bu hususların hepsini göz önünde bulundurarak ciddi bir şekilde bakım yapmanız gerekmektedir. Aksi takdirde üzümlerinizden olacağınız gibi bağınızı da tamamen kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Çözüm Önerileri

Öncelikle bağınızın bakımını iyi bir şekilde yapmanız gerekmektedir. Zira üzüm bağı iyi bir şekilde budanmaz ise bu durumda bir sonraki yıl verim ciddi manada düşecektir. Budama işlemi de teknik incelikleri olan bir konu olduğu için bu hususta oldukça dikkatli olmanızı sizlere tavsiye etmekteyiz.
Bir diğer husus ise bağınızı hastalıklardan korumaktır. Bunu yapabilmek için ise ilaçlama kaçınılmaz bir hal almaktadır. Ancak bunu yaparken de doğru bir şekilde kararında ilaçlama yapmak son derece önemlidir. Dolayısıyla profesyonel destek almanızı sizlere tavsiye etmekteyiz.

Gübreleme

En etkili çözüm yöntemlerinden birisi ise gübrelemedir. Genellikle üzüm bağlarında yaşanan problemlerin nedenleri toprağın yeterli vitamin ve minerallere sahip olmamasından kaynaklanmaktadır. Ancak bu durumu değiştirmek sizlerin elinizdedir. Zira organik bir gübre sayesinde bu durumu tersine çevirebilir ve verimi ciddi manada artırabilirsiniz.
Gübreleme yapmadan evvel toprakta bulunan değerleri ölçmekte fayda bulunmaktadır. Bu son derece basit bir uygulama ile laboratuvarlarda yapılabilmektedir. Alacağınız bir toprak parçası ile tüm değerleri ölçebilir ve buna göre bir gübre çeşidi seçebilirsiniz.
Gübre çeşidini seçtikten sonra üzüm bağı gübreleme aşamasına geçebilirsiniz. Bu aşamada dikkatli bir şekilde bağın kökünün etrafını açıp eski toprağı ayırmalısınız ve yerine gübreyi koymalısınız. Böylelikle mineral açısından son derece zengin bir toprağa sahip olan üzümler daha iyi bir şekilde meyve vereceklerdir.

Anahtar kelime buludu

Üzüm kuruması,Üzümde uç kuruma,salkım uç kuruması,Üzüm bağı hastalığı,Üzüm kuruması,Üzüm bağı kuruması,Üzümde bağ hastalıkları,Üzümde güneş yanığı,Salkım kuruması,Asma salkım kuruması,Üzüm bağında salkım uzatma,Üzüm bağı salkım hastalıkları,Üzümlerde uç buruşması,Üzümde tane büyütme,Üzüm bağında potasyum eksikliği,
Üzüm bağı Kuruması ve Çözümleri Nedir, hangi ilaçlar ve gübreler kullanılır, Üzüm bağı Yaprak Sararması neden olur ne yapılmalıdır,Üzüm bağı yaprak hastalıkları ile mücadele yöntemleri, Üzüm bağı kuruması nasıl önlenir, neden olur,Üzüm bağı sürgünleri, sürgün vermez, sürgün verdirici, Sürgün Ve Göz Oluşumu, Üzüm bağı salkımı nasıl oluşur,
göz oluşumu ne zaman başlar ve biter, Üzüm bağında yaprak seyrekliği,yaprak dökülmesi,yaprakların buruşması neden olur, ne yapılmalıdır,Üzüm bağı yetiştiriciliği Nasıl Yapılır, Üzüm bağı gübrelemesi Nasıl yapılır, Üzüm bağı gübresi, Üzüm bağı verim sorunları, Üzüm nasıl irileşir,Üzüm bağı Dip kurdu, Üzüm bağı salkım tutumu, Bağ kurumasını önler,sarargınlık yok olur,Üzüm bağında Ballıklı hastalığı, Üzüm bağında uç kuruma,Üzüm bağında dal kuruması,Üzüm bağında gövde kuruması, Üzüm bağına hayat verir.Dal kuruması,Dip kuruması,İrileşme sorunu,Ballılık hastalığı,Dal kanseri,Kök boğazı kuruması,Uç kuruma,Gövde kuruması,Yaprak sararması,
sararganlık,Kurtlanma sorunu