Yonca gübresi
Yonca gübresi çiftçimiz için yoncada çok önem teşkil etmektedir.
Nedeni ise yoncada 5 ile 6 sefer hasat yapıldığından sürekli kalite oranın yüksek verimi kuvvetli ve boylanması iyi olmalıdır.
Yoncada özellikle kardeşleşmenin çok olması mahsulde daha fazla ürün alımı sağlamaktadır.
Kaliteli ve daha fazla yonca alımı için toprak yapısının ilk etapta düzgün ve yonca yetiştiriciliğine elverişli bir duruma getirilmesi gereklidir.
Arazi yapısı elverişli bir duruma geldikten sonra toprakta eksik olan mineraller ve iz elementlerin takviyesi yapılır ve arazi artık yonca yetiştirmek için hazır duruma gelir.
Kalite,Boylanma,Kardeşleşme ve mahsulde alınan fark 100 de 100 gübre siyah toprak sayesinde yonca yetiştiriciliği yapan tüm Çiftçimizin yüzü artık gülüyor.
Yonca için gübre
Atımı yapılacak olan yonca arazisinin öncelikle toprak analizinin yapılması çiftçi için her zaman fayda sağlamaktadır.
Toprak yapısında eksik olan minerallerin,Organik maddenin ve diğer gerekli olan iz elementlerin hangisi eksik ise o doğrultuda bir uygulama yapılması en doğru yöntemdir.
Şayet analiz yapılmadan bir uygulama yapılırsa bir önceki yıl baz alınarak alınan sonuç doğrultusunda gübreleme yapılmalıdır yonca arazisine.
Genel olarak yonca gübrelemesi yapılan alanda boylanma ve kardeşleşmeyi arttırmak için mineral bazlı ürünler kullanılır ve verim %30 oranında artış sağlar.
Bu durumda hem arazinin eksik olan tüm mineralleri karşılanır ve organik madde eksikliği karşılanmış olur.
Bir sonraki hasat için de toprak yapısı daha düzgün ve erken çilik sağlamış olur.