Elma ağacı kuruması

Elma ağaçı kuruması genel olarak sıkça karşılaştığımız bir hastalık çeşitidir.
Elma ağaçlarında kuruma sorunu artık tarihe karıştı.Ağaçlarda kuruma sorunu artık olma makta ve gün geçtikcede
meyve kalitesinde artış sağlanmaktadır.Raf ömrü daha uzun arazinizdeki Elmalar daha fazla ve kaliteli olmaya başlamıştır.

Peki nasıl bir uygula yaparak Elma ağacı kuruması önlerin

Öncelikle Elma ağacınızın sorununu baz alalım.Ağacınızda gözle gördüğünüz

Dal kuruması,
Dip kuruması,İrileşme sorunu,Ballılık hastalığı,Dal kanseri,Kök boğazı kuruması,Uç kuruma,Gövde kuruması,Yaprak sararması,sararganlık,Kurtlanma

gibi hastalıklar var ise ağacınız gün geçtikce erimeye ve verimsiz mahsul alımı sağlayacak demektir.
Bu tip hastalıkların sonunda ağacınızı kaybetmeye kadar gider.Bu sorunun oluşmaması için 100 de 100 Gübre kullanarak ağacınız tekrardan canlanır ve yaprakları yeşillenmeye başlar.Elma ağacının kuruma sorununu ortadan kaldıran 100 de 100 gübre kullanımı bir o kadar basit ve kolaydır.
Kuruyan ağaçlarda ağaç başı 1.5 kg lık bir uygulama yaparak bu sorun ortalama 6 hafta ile 8 hafta arasında gözle görülür bir fark yaratır ve ağaç tekrardan canlanır yeşerme başlar.Neredeyse kesilecek bir ağaç tekrardan hayat bulur.

100 de 100 Gübre Elma ağaçlarında nasıl uygulanır

Ağacın gövde yapısı orta kalacak şekilde bir daire çiziniz.Akabinde 1 metre lik yuvarlak bir çember oluşturunuz.
Çember oluşturduktan sonra elle serpme işlemini gerçekleştiriniz dairenin içerisine.
Serpme işlemi bittikten sonra ise dairenin içerisine serpilen 100 de 100 gübreyi çapalayınız.
Çapalama işlemi ise toprağın 5 ile 7 cm altına nüfus edecek şekilde olması gerekmektedir.Fazla çapalamanın bir zararı yoktur en az çapalama miktarı verilen ölcüdür.
Bu uygulama işlemi bittikten sonra ise sulama yapılması gerekmektedir.Sulama miktarı ise normal şekilde ağaçlarınızı nasıl sulu yorsanız aynı miktarda su verilmesi yeterlidir.
Elma ağaçınızın kuruma sorunu bu uygulama sayesinde son bulaçak ve bir sonraki yıllarda mahsulde yerim arışı ortalama %20 en az olmak koşuluyla verimli
ve kaliteli ürün almaya başlanır.

Elma Ağacı Kurumasının Çözümleri

Her bitki gibi elma ağacı da kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmektedir ve bu dönemlerde eğer elma ağacı kurumasının nedeni tespit edilebilirse çözüm bulmak da bir hayli kolay olabilmektedir. İşte bu kapsamda sizlere muhtemel birkaç neden hakkında açıklamalarda bulunacak ve ardından da çözüm yöntemleri ile ilgili önerilerimizi sizlere sıralayacağız.

Elma Ağacı Kuruma Nedenleri

Elma ağaçları zaman zaman kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bunun nedenleri arasında genellikle insan hataları başı çekmektedir. Zira uygulanan yanlış bakım yöntemleri ve yüksek verim elde etmek için uygulanan yanlış ilaçlama yöntemleri kurumaya neden olmaktadır. Bunların haricinde iklim şartlarında yaşanan değişiklikler de ağaçların kurumasına neden olabilmektedir. Bu durum ise çok daha kapsamlı bir sorun olması nedeniyle çözümü de hayli zor olacaktır.

Çözüm Yöntemleri

Elma ağacı kurumasının çözümleri birden fazladır. Bunlar arasında yapılan hatalardan vazgeçmek en önemlisidir. Örneğin doğru ilaçlama ve doğru budama yöntemlerinin benimsenmesi en önemliler arasında yer almaktadır. Ancak bunlar haricinde de bir husus bulunmaktadır ki bu da gübrelemedir.
Toprakta bulunan ve elma ağacı için hayati öneme sahip olan minerallerin azalması veya yok olması durumunda ağacın kurumaya doğru sürüklenmesi kaçınılmaz olacaktır. İşte bu durumda yapılması gereken topraktaki mineral oranını organik bir yoldan artırmak olacaktır. Bunu yapmanın en kolay ve etkili yöntemi ise gübrelemekten geçmektedir.
Gübreleme yapmadan evvel toprak değerlerinin ölçülmesi de büyük önem arz etmektedir. Zira toprakta eksik olan minerallere göre gübrenin belirlenmesi gerekmektedir. Buna göre belirlenecek gübrenin doğru bir şekilde uygulanması ile birlikte sorunun büyük oranda ortadan kalkacağını söyleyebiliriz.

Gübreleme Yöntemi

Elma ağacınızı gübrelemek için ilk olarak eski toprağın kaldırılması gerekmektedir. Bunu yapmak için ise 1 metre çapındaki alanda yer alan toprağı almanız yeterli olacaktır. Ardından da bu alana gübrenizi koyabilir ve böylelikle ağacınızın gerekli mineralleri almasını sağlayabilirsiniz.
Elma ağacı gübreleme yöntemi sayesinde elmalar daha verimli bir şekilde üretilmiş olacak ve bu sayede yapmış olduğunuz masrafları kat be kat geri alabilmeniz mümkün olacaktır. dolayısıyla daha da geç kalmamanızı sizlere tavsiye etmekteyiz.

Anahtar kelime buludu

Elma Ağacı Kuruması ve Çözümleri Nedir, hangi ilaçlar ve gübreler kullanılır, Elma Ağacı Yaprak Sararması neden olur ne yapılmalıdır, Elma ağacı yaprak hastalıkları ile mücadele yöntemleri,Elma Dal kuruması nasıl önlenir, neden olur, Elma Neden göz yapmaz,göz oluşumu sorunludur,Elma Ağacı sürgünleri, sürgün vermez, sürgün verdirici, Sürgün Ve Göz Oluşumu, Elma gözleri nasıl oluşur, göz oluşumu ne zaman başlar ve biter, Elma ağaçlarında yaprak seyrekliği,yaprak dökülmesi,yaprakların buruşması neden olur, ne yapılmalıdır,
Elma yetiştiriciliği Nasıl Yapılır, Elma Ağacı gübrelemesi Nasıl yapılır,Elma gübresi, Elma ağacı verim sorunları, Elma Nasıl irileşir,Elma Ağacı Dip kurdu, Elma ağacı meyve tutumu,Ağaç kurumasını önler,sarargınlık yok olur, Elma ağacında Ballıklı hastalığı, Elma ağacında uç kuruma, Elma ağacında dal kuruması,
Elma ağacında gövde kuruması, Elma ağacına hayat verir.Dal kuruması,Dip kuruması,İrileşme sorunu,Ballılık hastalığı,Dal kanseri,Kök boğazı kuruması,Uç kuruma,Gövde kuruması,Yaprak sararması,
sararganlık,Kurtlanma sorunu

yüz de yüz gübre
Yüzde yüz gübre