Mandalina ağacı kuruması

Mandalina ağacı kuruması genel olarak sıkça karşılaştığımız bir hastalık çeşitidir.
Mandalina ağaclarında kuruma sorunu artık tarihe karıştı.Ağaçlarda kuruma sorunu artık olma makta ve gün geçtikcede
meyve kalitesinde artış sağlanmaktadır.Raf ömrü daha uzun arazinizdeki Mandalinalar daha fazla ve kaliteli olmaya başlamıştır.

Peki nasıl bir uygula yaparak Mandalina ağacı kuruması önlerin

Öncelikle Mandalina ağacınızın sorununu baz alalım.Ağacınızda gözle gördüğünüz

Dal kuruması,Dip kuruması,İrileşme sorunu,Ballılık hastalığı,Dal kanseri,Kök boğazı kuruması,Uç kuruma,Gövde kuruması,Yaprak sararması,sararganlık,Mantar hastalığı

gibi hastalıklar var ise ağacınız gün geçtikçe erimeye ve verimsiz mahsul alımı sağlayacak demektir.
Bu tip hastalıkların sonunda ağacınızı kaybetmeye kadar gider.Bu sorunun oluşmaması için 100 de 100 Gübre kullanarak ağacınız tekrardan canlanır ve yaprakları yeşillenmeye başlar.
Mandalina ağacının kuruma sorununu ortadan kaldıran 100 de 100 gübre kullanımı bir o kadar basit ve kolaydır.
Kuruyan ağaçlarda ağaç başı 1.5 kg lık bir uygulama yaparak bu sorun ortalama 6 hafta ile 8 hafta arasında gözle görülür bir fark yaratır ve ağaç tekrardan canlanır yeşerme başlar.Neredeyse keslecek bir ağaç tekrardan hayat bulur.

100 de 100 Gübre Mandalina ağacında nasıl uygulanır

Ağacın gövde yapısı orta kalacak şekilde bir daire çiziniz.Akabinde 1 metre lik yuvarlak bir çember oluşturunuz.
Çember oluşturduktan sonra elle serpme işlemini gerçekleştiriniz dairenin içerisine.
Serpme işlemi bittikten sonra ise dairenin içerisine serpilen 100 de 100 gübreyi çapalanır.
Çapalama işlemi ise toprağın 5 ile 7 cm altına nüfus edecek şekilde olması gerekmektedir.Fazla çapalamanın bir zararı yoktur en az çapalama miktarı verilen ölcüdür.
Bu uygulama işlemi bittikten sonra ise sulama yapılması gerekmektedir.Sulama miktarı ise normal şekilde ağaçlarınızı nasıl sulu yorsanız aynı miktarda su verilmesi yeterlidir.
Mandalina ağacınızın kuruma sorunu bu uygulama sayesinde son bulacak ve bir sonraki yıllarda mahsulde yerim arışı ortalama %20 en az olmak koşuluyla verimli ve kaliteli ürün almaya başlanır.

Mandalina Ağacı Kurumasının Çözümleri

Turunçgiller ailesinin değerli üyelerinden mandalina ağacının kuruması problemi ile karşılaşmamak için önlemler almak gerekmektedir. Bu sayede hasarları en hafif bir şekilde atlatmak mümkün olacaktır. Bunun yanı sıra bu tedbirler alınırsa ağacın verimi artacak ve daha çok meyve elde edebilmek mümkün olacaktır. İşte tüm bu sebeplerden ötürü sizlere yazımızda korunma yöntemleri hakkında bilgiler vereceğiz.

Hastalıklardan Koruma

Kurumaya giden süreçte hastalıklar ciddi bir rol oynamaktadır. Ağacın hastalıklara yakalanmaması için yapılması gereken aşılama yapmaktır. Zamanında yapılacak doğru bir aşı sayesinde hastalıklardan korunma mümkün olacaktır. Aksi takdirde yapraklar solacak ve böcekler tarafından istila edilecektir.
Bir diğer önemli husus ise topraktaki minerallerin kaybedilmemesidir. Bu husus ağaç açısından hayati önem arz etmektedir. Zira toprak besin noktasında fakir is bu durumda ağacın beslenmesi yeteri kadar olmayacaktır ve bu da kendisini meyvelerde gösterecektir. Bununla birlikte eğer toprak iyice fakirleşirse iş daha da kötüye gidecek ve neticede ağacın kuruması ile sonuçlanabilecektir. İşte bu kötü senaryo ile kimse karşılaşmak istemez zira bir ağaç kolay yetişmemektedir. Buna çözüm olarak yapılması gereken en doğru hareket gübreleme yapmak olacaktır.

Gübreleme

Mandalina ağacı kurumasının çözümleri arasında en önemli yeri tutan gübreleme konusu olmaktadır. Zira gübreleme sayesinde kesin çözümler elde etmek mümkün olmaktadır ki bu çözümler kısa süre içerisinde de kendisini göstermektedir. Bu kapsamda ağacınızın eksik olan minerallerini tamamlamak adına organik gübre tercih edebilirsiniz. Ancak tercih edilen gübrenin mandalina ağacının ihtiyaçlarına hitap ediyor olması son derece önem arz etmektedir.
Gübre temin edildikten sonra ağacınızın etrafını 1 metre genişliğinde 7 cm derinliğinde kazmanız gerekmektedir. Buradan çıkan toprağı alıp uzak bir yere dökmenizde fayda bulunmaktadır. Zira bu toprakta artık mineral kalmadığı için verimsizleşmiştir. Ardından da gübrenizi dökerek gübreleme işlemini tamamlayabilirsiniz. İşte bu sayede mandalina ağacı gübreleme işlemi sona ermiş olacaktır. Ardından bir sonraki meyve alma döneminde farkı gözlerinizle görebilirsiniz. Meyveleriniz hem daha çok hem de daha lezzetli olacaktır. Bu sayede masraflarınız karşılığını kısa süre içerisinde bulmuş olacaktır.

Etiketler: Ağaç kurumasını önler, Ballılık hastalığı, Dal kanseri, Dip kuruması, Gövde kuruması, göz oluşumu ne zaman başlar ve biter, göz oluşumu sorunludur, Göz yapmama, hangi ilaçlar ve gübreler kullanılır,
İrileşme sorunu, Mandalina ağacı Dip kurdu, Mandalina ağacı gübrelemesi Nasıl yapılır, Mandalina ağacı Kuruması ve Çözümleri Nedir, Mandalina ağacı meyve tutumu, Mandalina ağacı sürgünleri, Mandalina ağacı verim sorunları,
Mandalina ağacı yaprak hastalıkları ile mücadele yöntemleri, Mandalina Ağacı Yaprak Sararması neden olur ne yapılmalıdır, Mandalina ağacına hayat verir.Dal kuruması, Mandalina ağacında Ballıklı hastalığı, Mandalina ağaclarında dal kuruması,
Mandalina ağacında gövde kuruması, Mandalina ağacında uç kuruma, Mandalina ağaçlarında yaprak seyrekliği, Mandalina ağacı Dal kuruması nasıl önlenir, Mandalina ağacı gözleri nasıl oluşur, Mandalina ağacı gübresi, Mandalina Nasıl irileşir, Mandalina ağacı Neden göz yapmaz,
Mandalina yetiştiriciliği Nasıl Yapılır, Kök boğazı kuruması, ne yapılmalıdır, neden olur, sararganlık, sarargınlık yok olur, Sürgün Ve Göz Oluşumu, sürgün verdirici, sürgün vermez, Uç kuruma, yaprak dökülmesi, Yaprak sararması, yaprakların buruşması neden olur.

yüz de yüz gübre
Yüzde yüz gübre