TOPRAK DÜZENLEYİCİSİNİN FAYDALARI

Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümü, tarım ihracaatı ve tarım ekonomisine dayanır. Türkiye’nin sahip olduğu değerli ve verimli topraklarda yetişen ürünler; yurtdışına satılmakta olduğu gibi, Türkiye’de yetişen bitkilerin fidanları da satılmaktadır. Ülkemizin çok çeşitli topraklara sahip olması, tarım faaliyetlerini olumlu yönde etkilemiştir. Volkanik bölgelerde yapılan tarımın kalitesinin fark edilmesi üzerine, ziraatçılar bu bölgelerde araştırma yapmışlar ve volkanik bileşenlerinden leonardit, toprağın humuslu ve süzekli olmasını sağlar. Türkiye genelinde topraklarını iyileştirmek ve topraklardan elde edilen mahsülün kaliteli olmasını sağlamak amacı ile 100 de 100 gübreden toprak düzenleyicilerine kadar geniş bir çalışma yapılmış, çiftçilere sunulmuştur. Toprak düzenleyicilerinin genel olarak, toprağın özelliklerini iyileştirmesi sebebi ile toprak düzenleyicilerinin içerisinde leonardit, 100 de 100 gübre, ponza gibi taş ve maddeler bulundurulur. Günümüzde haberlere bile konu olan organik tarımdan çıkan ürünlerin fiyatları mağlumunuz bir hayli yüksek. 100 de 100 gübre, toprak düzenleyicileri ile desteklenen ürünler, muadillerinin fiyatlarından elbette yüksekte satılmaktadır. Hormonlu, ilaçlanmış sebzelerin insan sağlığına ve doğaya zararını bilsek de, fabrika üretimi ürünler cebimize daha uygun geliyor. Tarım Bakanlığı ise, tüketicilerin sağlıklı besinler almasını sağlamak ve çiftçilere üretim desteği olması amacı ile toprak düzenleyicilerinin yaygınlaştırılması amacı ile çalışmalar başlatmıştır.

Toprak Düzenleyicisinin Faydaları Nelerdir?

-Kaliteli mahsüller : Toprak düzenleyiciler, toprağın nefes almasını sağlar ve gübrelerin işe yaramasında önemli rol oynar. Toprak düzenleyicisi ile toprakların yeniden canlandırılması, kaliteli mahsülleri almaktayız.

-Toprak Verimliliği : Toprak düzenleyicisi ile yeniden ekilen bitkilerin, verimliliği kanıtlanmış bir gerçek. Doğal ve sağlıklı mahsüllerin elde edilmesine olanak sağlayan toprak düzenleyicileri ile, topraktan çok farklı ürünler hasat edilebilmektedir.

-Nadas azlığı : Nadas’a yatırılan tarım arazilerini tarih eden toprak düzenleyicileri, her sene topraktan mahsül alınmasını sağlar.

-Sağlık: Organik bileşenler içeren toprak düzenleyicilerinin kullanılması, sağlığımız açısından da faydalı. Çünkü, kimyasal gübre, ilaçlamalar ile yediğimiz gıdalarda kanser yapan maddelerin çokluğunu biliyoruz. Bu sebeple, organik tarıma destek veren toprak düzenleyicileri ile sağlığımız da güvende.

– Ekonomi : Toprağın verimleşmesi ve kaliteli ürünlerin alınması elbette tarım ekonomisini de destekleyecektir. Örneğin, üzümleri ile ünlü İtalya’da üretilen şaraplar Dünya’nın heryerine ihraç edilmektedir. Bu sebeple, toprakların verimini sağlayan toprak düzenleyicileri ile, ekonomiye de katkı sağlanmış olunacak.

yüz de yüz gübre